Statcounter

tirsdag 4. januar 2022

Meir fridom for kristne i iranske huskyrkjer?

 


Ni iranske kristne blei nyleg sett fri frå fengsel etter at høgsterett i landet har slått fast det å delta i huskyrkjer ikkje skal reknast som eit lovbrot som trugar nasjonal tryggleik. 

Dette melder Middle East Concern, ein av NMS sine samarbeidsorganisasjonar i Midtausten. I går var første arbeidsdagen min i NMS, og eg har lenge sett fram til å byrja å jobba med det NMS gjer i regionen.

Situasjonen for kristne i Midtausten, Nord-Afrika og andre muslimsk-dominerte land varierer svært mykje. Mange kristne har stor fridom til å samlast til gudsteneste og til å dela evangeliet, medan andre lever under eit stadig press både frå styresmakter og ekstremistiske grupper. NMS har mange samarbeidspartnarar i regionen som arbeider på ulike måtar med å dela trua på Jesus, kjempa mot urettferd og utrydda fattigdom. Middle East Concern er ein av organisasjonane me samarbeider med, og deira hovudfokus er menneskerettar.  

Pastor Mattias blei sett fri 30. desember og åtte andre slapp ut av fengsel i går, den 3. januar. No skal sakene deira vurderast på nytt. Med det har iransk høgsterett førebels slått fast retten til å samlast i huskyrkjer. Saka er ikkje avgjort enno - ein høgsterettsdom i Iran betyr ikkje nødvendigvis det same som i Norge - og mange andre iranske kristne med islamsk bakgrunn opplever ulik grad av forfølging eller press.

MEC oppfordrar til forbøn for pastor Mattias og dei åtte andre som no er sett fri:

  •          At gjennomgangen av sakene deira skal føra til at dei blir frifunne for anklagane
  •          At høgsterettdommen skal føra til at andre tilsvarande dommar skal bli tatt opp til ny vurdering.
Les meir om kristne i muslimske land i denne artikkelen frå masteroppgåva om NMS i Midtausten. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Korleis går det med Dalia i Rafah?

Tidlegare denne våren fortalde den kristne TV-kanalen SAT-7 om 17 år gamle Dalia som hadde flykta frå Nord-Gaza til Rafah i sør . No e...